maanantai 5. tammikuuta 2015

Kalenterihaaste 2015


Hei pitkästä aikaa kaikki zentangle -kuviohaasteista innostuneet!

"Teemakuun taidetta" tammikuun ZIA-haasteen (vetäjänä Millin) herättämänä päädyin aloittamaan vuoden tauon jälkeen uuden haasteen. Siispä haastan JUURI SINUT kanssani tekemään vuoden 2015 kalenteria. Voit suunnitella kalenterisi vapaasti zentanglena, zenspiraation keinoin (omin kuvioin), tai vaikkapa zendoodlena. Tärkeintä on, että teet jokaisesta kuukaudesta oman "seinäkalenterin", jossa ovat siis perinteiset viikkorivit ja kaikki kuukauden päivät (ruutuina) näkyvillä. Jos tykkäät tulostaa ja käyttää kalenteria ihan oikeastikin, niin jätä vähän kirjoitustilaa jokaiselle päivälle! Kalenteri on tarkoitus siis piirtää itse alusta loppuun. Ei siis tällä kertaa digitaalisia versioita muutoin kuin lopputuloksena muille näytettäväksi.Malleja vuoden 2013 kalenterihaasteeseen osallistuneilta löydät TÄÄLTÄ!

Voit tehdä kalenterista vapaasti sen kokoisen kuin itse haluat. Vaikkapa A4 kokoisen seinäkalenterin tai pikkuruisen luonnosvihkoon sopivan version. Ihan kuten parhaaksi näet. Kuva tässä postauksessa ei ole mitenkään suuntaa-antava. Voit kuvittaa kalenterin kuten haluat ja niin paljon kuin haluat. Voit tehdä kalenterin sivuista mustavalkoisen tussityön tai värittää sen niin kirjavasti kuin ikinä mielesi tekee. Pääasia, että tulet mukaan ja postaat työsi muidenkin nähtäväksi.

Koska on sopivasti vuoden alku ja tammikuu, ehdit vielä hyvin mukaan haasteeseen. Jos haluat kuukauden käyttöösi heti kuun alusta, tee kuukauden kalenterisi jo ennen seuraavan kuun alkua.

Tarkoitus on siis, että teemme 12 kalenteria (kuukausinäkymä) vuoden aikana!
 
Olisi kiva käydä katselemassa töitänne, joten jos haluat, voit käydä vinkkaamassa blogissani, milloin uusi kuukausi on nähtävillä.

Lisään tähän listaa, ketkä ovat ilmoittautuneet mukaan kalenteria tekemään:

Uuna
Jaana Janatuinen
Tanya d'Arc
Harakka

8 kommenttia:

 1. Hienoa että herätät Tanyan ja tanglet henkiin!!!
  Kalenteri on aika suuritöinen, mutta katsotaan nyt. Olen aika paljon google+:ssa, mutta pitääkö siellä niin paljoa olla, kivempi täällä tuttujen parissa olisi touhuta.
  Nyt siis lehtiötä hankkimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itselleni, että ajattelin tehdä kompromissin. Minulla jäi nimittäin viime kerralla kalenteri aika alkutekijöihin. Nyt teen kalenterin valmiiksi. Sain lehtiöön vaihdettua uuden tammikuun, helmikuun pidän vanhan muistona, vaikka päivät eivät oikein osukaan kohdalle, sitten taas jatkan uusilla kuukausilla.
   Mukana siis ollaan...toivottavasti tulisi muutama muukin. Ehkä innostuvat, kun laitan kannen ja tammikuun blogiin tästä piakkoin.

   Poista
  2. Kokeilen saanko tähän kommentteihin linkin kaikkiin kalentereihi samalla kertaa.

   Poista
  3. Kiva kun tulet mukaan! Tuli mieleen, että jos jostakusta tuntuu ylitsepääsemättömältä urakalta tehdä koko kalenteri alusta loppuun, niin mikä estäisi esim. ostamasta hyvin yksinkertaisen, vähän kuvitetun kalenterin, johon sitten lisäisi vain kuvia?!

   Poista
  4. Hyvä idea! Ehkä sieltä Jaana tulee ja Millinkin jatkamaan vanhaa. Toivotaan...

   Poista
 2. Heipparallaa. Väsäsin illalla kannen ja ensimmäisen sivun. Kansikuvan postaukseen kirjoitin pohjustuksen siitä, miksi tein sellaisen, haittaako? Tammikuu on valmis myös ja helmikuu alullaan. Postaan kannen ja tammikuun mahdollisimman pian. Ensin vain pitää tehdä kahden pihan lumityöt ja käydä kaupassa, sekä syödä välillä, että jaksaa.
  Siis mukana ollaan :-))

  VastaaPoista
 3. Moi vaan sulle!
  Kyllä olen minäkin mukana, kunhan vaan saan tammikuun valmiiksi, niin teen siittä postauksen,.
  Kiitos, kun taas olet täällä!

  VastaaPoista
 4. Nyt sainkin ekat kuukaudet valmiiksi!

  VastaaPoista