lauantai 23. helmikuuta 2013

Kalenterihaaste 2013

Hei!

Haastan JUURI SINUT kanssani tekemään vuoden 2013 kalenteria. Voit suunnitella kalenterisi vapaasti zentanglena, zenspiraation keinoin (omin kuvioin), tai vaikkapa zendoodlena. Tärkeintä on, että teet jokaisesta kuukaudesta oman "seinäkalenterin", jossa ovat siis perinteiset viikkorivit ja kaikki kuukauden päivät (ruutuina) näkyvillä. Jos tykkäät tulostaa ja käyttää kalenteria ihan oikeastikin, niin jätä vähän kirjoitustilaa jokaiselle päivälle! Kalenteri on tarkoitus siis piirtää itse alusta loppuun. Ei siis tällä kertaa digitaalisia versioita muutoin kuin lopputuloksena muille näytettäväksi.

Voit tehdä kalenterista vapaasti sen kokoisen kuin itse haluat. Vaikkapa A4 kokoisen seinäkalenterin tai pikkuruisen luonnosvihkoon sopivan version. Ihan kuten parhaaksi näet. Kuva tässä postauksessa ei ole mitenkään suuntaa-antava. Voit kuvittaa kalenterin kuten haluat ja niin paljon kuin haluat. Voit tehdä kalenterin sivuista mustavalkoisen tussityön tai värittää sen niin kirjavasti kuin ikinä mielesi tekee. Pääasia, että tulet mukaan ja postaat työsi muidenkin nähtäväksi.

Nyt ensin kiirehditään ja tehdään pois alta jo mennyt tammikuu. Helmikuukin on kovasti jo loppumaan päin, niin senkin voisimme pakertaa ennen kuin aloitamma kuukausitahdilla maaliskuusta eteenpäin. Jos haluat kuukauden käyttöösi heti kuun alusta, tee maaliskuun kalenterisi jo ennen tämän kuun loppua. Samoin voit sitten menetellä seuraavienkin kuukausien kohdalla. 

EDIT: Tarkennusta asiaan Rayn pyynnöstä!! Tarkoitus oli siis, että teemme 12 kalenteria (kuukausinäkymä) vuoden aikana! Mutta - jos jollain riittää aikaa  ja/tai innostusta, niin voi toki tehdä kalenteria vaikka päivänäkymin yhden joka päivälle!

Olisi kiva käydä katselemassa töitänne, joten jos haluat, voit käydä vinkkaamassa blogissani, milloin uusi kuukausi on nähtävillä.

Lisään tähän listaa, ketkä ovat ilmoittautuneet mukaan kalenteria tekemään:

Td'A

Ray

Harakka

Millin Vakka

Korppi

Jag på Ekholmen

15 kommenttia:

 1. Yllytyshulluna mukaan, mutta tarkenna vielä sen verran, että onko tarkoitus tehdä joka päivä pieni kuva tai yksi suuri, joka valmistuu kuukauden mittaan.
  Minulla on ensi viikko aika kiireinen, joten en ehkä ehdi tehdä kaikkea "alta pois", mutta tulen mukaan, sitä mukaa kun ehdin.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin, että aina seuraavaksi kuukaudeksi tehtäisiin siis yksi koko seuraavan kuukauden kuukausikalenteri. Jos haluaa, miksei tietysti voi tehdä vaikka joka päivälle omaa kuvaa - jos vain ehtii! Mutta siis lähinnä oli tarkoitus tehdä 12 kalenteria vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos, selvisi! Minua alkoi kyllä heti kutittaa ajatus, että joka päivä tekisi pikkiriikkisen zentanglen tai vastaavan omaan ruutuunsa. Saa nähdä selviänkö näin laajasta suunnitelmasta. Mutta pienen ruudun tekeminen ei kauaa kestäisi ja kuukausi olisi sitten kokonaisuus.
   Minulla olisi kierrelehtiökin valmiina, mutta yksi sivu puuttuu. Ujutan sen kyllä jotenkin sinne väliin, koska katkoviivasta pois leikatun sivun kierresuikale on tallella.

   Poista
 3. Hienoa!! Jospa uskaltaisin ottaa itsekin sellaisen päivähaasteen urakakseni!? Ainakin tein jo tammikuun koko näkymän ja lisään sen pian tänne näytille. On aika urakka alkaa tekemään tammikuun ekasta päivästä taannehtivasti jo menneitä päiviä, mutta voisihan näitä jo tehtyjä ainakin osittain käyttää täyttämään niitä, jos haluaa eheän vuoden tehdä. Tietysti voi aloittaa vasta tästä päivästä tai siitä, kun on tangleerauksen aloittanut.

  VastaaPoista
 4. Ajatusta pitänee vielä sulattaa ja miettiä riittäneekö aikani. Niin paljon uutta juttua on tullut, että pieni päänion ihan sekaisian;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komentistasi, palasin vielä tutkimaan. Kerran kuussa voisin tehdä, joka päivä en uskalla luvata. On kiva käydä katsomassa toisten piirroksia ja oppia uusia juttuja. Nyt näitä kuvia katseleekin jo ihan erilaisesti kuin ennen.

   Poista
 5. Kiitos kuukausikalenterihaasteesta!
  Tulen mielelläni mukaan.

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ilmoittautuneet! Odottelen innolla ilmoitustanne milloin ovat ensimmäiset kuukaudet näyttövalmiita! Ei ole tietysti pakko tehdä jo kulunutta tammikuuta tai helmikuutakaan, mutta kivahan se on jälkeenpäin ajatellen, jos on koko vuosi koossa!

  VastaaPoista
 7. Sain kannen valmiiksi ja samalla tässä tulee uusi osoitteeni, josta jatkossa kalenterikuukaudet löytyvät. Muita en nyt varsinaisesti siirrä, koska ne löytyvät sivupalkistani kuitenkin.

  VastaaPoista
 8. Laitoin suoran linkin kalenteri-haasteeseeni, mutta jostain syystä ei tule, tuleekohan nytkään?. No...

  VastaaPoista
 9. No, laitan sitten tämän linkin. Mutta pitääkö nämä tänne aina kuitenkin laittaa tiedoksi?

  VastaaPoista
 10. Tälle kalenterihaasteelle ei ole omaa mrlinkyä vaan haastevastauksen voi laittaa sitä mukaa tähän kommenttikenttään, kun uusia kuukausia valmistuu. En ole itse käynyt omia linkkejä laittamassa, kun vastaukseni löytyvät tästä samasta blogista, mutta toisten linkit - jos eivät ole blogiseurannassa, voi löytää täältä!

  VastaaPoista
 11. Maaliskuusta on muutama päivä elettävänä, mutta tein silti maaliskuun valmiiksi, koska pääsiäisenä tulee vieraita ja on puuhaa.

  VastaaPoista
 12. Minulla on nyt valmiina lokakuuhun saakka ja skannausta vailla jo marras- ja joulukuutkin. Laittelen tänään lokakuun ja ensi kuun aikana tiputtelen loput!

  VastaaPoista
 13. Nyt mulla on touko-ja kesäkuu valmiina!

  VastaaPoista